Category Archives: Nyheter

Statistikexplosion

Tack för trafiken, Holland och GeenStijl. Det var ungefär 10 gånger så mycket trafik som en vanlig dag.

Extra roligt med alla upprörda inlägg i kommentarsfältet.

awesome-stats

Vi lanserar ny sida, och introducerar ytterligare en administratör

För några dagar sedan såg jag en tweet från My Vingren där hon nämnde att hon hade idéer för Macho i Kollektivtrafiken men saknade tid och resurser för att genomföra dessa. Då sidan legat lite i dvala några månader, och jag gillar initiativet så kontaktade jag henne för att se om det fanns något jag kunde hjälpa till med.

Efter det gick det fort, väldigt fort.
My förklarade sina tankar kring en restaurering av sidan med fokus på den nya startsidan och baserat på detta kom jag med förslag på hur resterande innehåll skulle kunna presenteras, hur besökare skulle kunna skicka in sina egna bidrag, och jag tog initiativet till en allmän uppfräschning av sidans utseende.

Två kvällar senare, efter mycket bollande fram och tillbaka över facebook-chatten så la jag upp den nya versionen av Macho i Kollektivtrafiken som du nu befinner dig på.

Följande uppdateringar har genomförts, allt för att förbättra sidan enligt Mys onskemål:

  • Sidans CMS (WordPress) har uppdaterats, tillsammans med dess plugins
  • Startsidan har byggts om för att nu fokusera helt på bilderna, och listar bilderna i samtliga inlägg under kategorin Machobilder.
  • De inlägg som postats i andra kategorier samlas nu under kategorin Nyheter och har fått en egen sida.
  • Den senaste posten i kategorin Nyheter visas överst på startsidan för att snabbt ge er besökare information om vad som händer på Macho i Kollektivtrafiken.
  • Manifestet har uppdaterats.
  • Det finns en nya sida där ni kan skicka in era bidrag (för granskning) till Macho i Kollektivtrafiken.
  • Vi har stängt av kommentarer på bildinläggen då det tog för mycket tid att moderera, och för att det postades för mycket hot och trakasserier.
  • Webbplatsen har fått ett uppdaterat utseende som fungerar lika bra på en smartphone eller tablet som på en laptop eller stationär dator med widescreen.

Vem är då jag?
Jag heter Ludvig Lindblom, arbetar som gränssnittsutvecklare i Stockholm, och hänger rätt mycket på twitter, som @internuts.

Vi på Macho i Kollektivtrafiken hoppas ni ska gilla den nya sidan och ser fram emot era bidrag.

Macho i Kollektivtrafiken på Feministiskt Forum

Tillsammans med Stockholms Tjejjour arrangerar Macho i Kollektivtrafiken en paneldebatt under Feministiskt Forum, ABF, den 5/5 klockan 11.15 -12.30. Kom och bli arg, provocerad, peppad och debattera med oss.

Skrevande män, en fråga om maktutövande? 

Varför är det problematiskt att kritisera manlighet? I en paneldebatt får ni höra olika röster kring skrevande män och om de starka reaktionerna kring bloggen Macho i Kollektivtrafiken.

Medverkande: Erika Eriksson, Stockholms Tjejjour, My Vingren, initiativtagare till Macho i Kollektivtrafiken, Jenny Rönngren, journalist, Bianca Kronlöf, konstnär och debattör samt Pernilla Öhqvist, socionom.

I samband med pandeldebatten kommer bilder och reaktioner från bloggen ställas ut.

Arrangörer: Stockholms Tjejjour och Macho i Kollektivtrafiken

http://www.facebook.com/events/203362399780700/

Macho i Kollektivtrafiken handlar om…

Macho i Kollektivtrafiken handlar inte vett. Det handlar inte om hyfs. Det handlar om tillgång till utrymme. Vi är en dedikation till alla tjejer och kvinnor som vant sig vid att trycka ihop sig för att slippa ha främmande mäns lår tryckta mot sitt.

Vi är krigsförklaring mot alla machomän som hävdar att deras behov av att slippa spänna lårmusklerna eller, herregud, skulle drabbas av pungsvett är viktigare än kvinnors rätt till personlig sfär och lika utrymme.