Media

 1. GeenStijl (26/3 2013)
 2. New York Magazine/The Cut, (30/11 2012)
 3. Ekstra Bladet, (16/8 2012)
 4. Vice, (6/3 2012)
 5. Sydsvenskan, (28/2 2012)
 6. Nöjesguiden, (28/2 2012)
 7. Resumé, (23/2 2012)
 8. Landet runt, (19/2 2012)
 9. Game reactor, (16/2 2012)
 10. The Local, (13/2 2012)
 11. Aftonbladet, (12/2 2012)
 12. ABC, (9/2 2012)
 13. Verkligheten i Sveriges Radio P3, (12/1 2012)
 14. Feministiskt Perspektiv,  (23/12 2011)
 15. Dagens ETC – nyhet (17/12 2011)
 16. Dagens ETC – krönika, (16/12 2011)
 17. Citronhatt – blogginlägg
 18. Södermalmsnytt – sid 59, (10/12-16/12 2011)
  Södermalmsnytt – sid 22, (10/12-16/12 2011)
 19. Avpixlat, (7/12 2011)
 20. Dalarna, (7/12 2011)
 21. Ajour – Veckans nätsnackisar, (5/12 2011)
 22. En ond plats – Blogginlägg, (3/12 2011)
 23. Vårt Kungsholmen, (2/12 2011)
  Samma artikel, samt tillägg och debattinlägg till artikeln ovan i PDF-format

 24. Östermalmsnytt, (2/12 2011)
  Samma artikel, samt tillägg och debattinlägg till artikeln ovan i PDF-format

 25. Vi i Vasastan, (2/12 2011)
  Samma artikel, samt tillägg och debattinlägg till artikeln ovan i PDF-format

 26. Södermalmsnytt, (2/12 2011)
  Samma artikel, samt tillägg och debattinlägg till artikeln ovan i PDF-format

Vi är medvetna om att artiklarna, debattinläggen, och tilläggen i de 4 nedersta tidningarna (Vårt Kungsholmen, Östermalmsnytt, Vi i Vasastan, och Södermalmsnytt) är samma texter. Men kommentarsfältet till respektive artikel är unikt och vi är glada att de valt att publicera texterna i flera av sina tidningar.

23 comments on “Media

 1. 3 av Era media länkar länkar ju för höge faraoe till samma artikel. Väldigt svårt att få respekt för Erat projekt om ni inte ens tar Er såpass mycket tid att ni KLICKAR på länkarna när ni lagt upp de.

  • hejsan! som du ser så är det samma artikel fastän i tre olika tidningarna, och därtill tre olika kommentatorfält. smart va?

   • Kalasbra att sprida samma artikel i 3 tidningar, som typ är samma tidning iaf, DAFUQ? Det känns ju faktiskt bara helt lobotomerat =)
    Ni borde faktiskt ta bort två av länkarna, jag ser faktiskt inte alls poängen.

    På tal om smart, det är rätt cool att börja varje mening med stor bokstav.

    Öööh(ja, det är såhär det låter när vi överflödiga grottmänniskor stötter på ett problem som vi inte kan lösa med hederligt kvinnofötryck tänker). Tog ni bort raden där jag frågade om man kunde få se bilder på er, och där jag skrev att ni antagligen var jättesötta?

    Varför det?

    • Jag antar för att du är en idiot och något av ett svin. Och du ska veta att jag, en man, har sagt det till dig. Tjejerna (och killarna) som gör det här gör helt rätt.

 2. Hatin on the Haters on said:

  Asså what up med alla haters? Är de så svårt att bara sitta normalt på ett säte?
  Verkar som alla “machomäns” stolthet sitter i att breda ut sig på bussen/tåget eftersom de verkar bli så jävla upprörda när någon påpekar det

 3. Sjukgymnasten on said:

  Intressant sida.
  Håller med om att sättet att sitta främst har med genus att göra och inte med anatomi.
  Utifrån hur skelettet är format skulle det snarare vara tjejer som borde gå, stå och sitta lite mer bredbent än vad de oftast gör. Många tjejer skulle nog slippa eventuella knäproblem på det sättet också.
  Vad som slår mig mer än graden av abduktion i höftleden, är att så gott som samtliga av männen på era bilder sitter med bakåttippat bäcken vilket ger mycket kompression i ländryggen. Förmodligen beror det på korta muskler kring höftleden.
  Jag skulle vilja rekommendera fler killar att börja med yoga. Dels för att få upp rörligheten så att de kan sitta mer ergonomiskt, men framförallt för att det främjar ödmjukhet.

 4. Äntligen! Tack!
  Har gått runt och stört mig på detta faktum att nästan alla män sitter så brett på Tbana och buss att man blir tvungen att tränga ihop sig för att få plats. Jag har spridit detta till alla omkring mig och bett dem reflektera över saken, och nästan alltid fått medhåll. Det är märkligt nog enbart män som breder ut sig på detta sätt. Jag kan förstå om man har långa ben och behöver sträcka ut dem lite extra men det har inte bara handlat om 2 meter+ killar utan män i olika längd. Är det pungen som kommer i kläm? Det låter inte heller rimligt för i många fall handlar det mer utbredningen av platsen i större bemärkelse, nämligen även med överkroppen, att man bestämt ska sitta med armbågarna utåt så att den bredvid måste kura ihop sig lite extra.

  Tactacktack!

 5. Bra gjort My! Jag som tjej har stört mig flera gånger på killar som sätter sig bredvid en och typ mosar in en mot vägen eller knuffar ut en. Sköönt att jag inte är ensam om att känna mig irriterad på denna sak, jag brukar kämpa tillbaka och försöka ta tillbaka min plats och detta kan störa en del killar, men min säte, min rätt.

 6. 190 cm & 90 kg / 160 cm & 60 kg. Vem behöver mera utrymme?

  Det förekommer även Brottar-Brittor i storlek 3xl som väller ut över stolskanten. Är dom också offer för män som sitter avslappnat och bekvämt?

  Får en man känna sig utträngd när en supersize-kvinna kräver sin plats? Är hon också “macho i kollektivtrafiken”?

 7. Var en gång på ett fullpackat tåg och enda platsen som var ledig var en stol på sånna här tre-stolar som är mitt emot varandra. På stolen mitt emot den som var ledig satt en halvsovande kille med benen rätt ut. Han var dessutom så nerhasad på sätet att hans knän nästan var framme vid sätet mitt emot, som var ledigt.
  Där fick jag klämma mig ner, liksom emellan hans ben. Och jag skulle åka ganska långt också så jag hade ju ingen lust att stå.
  Inte trevligt!

  Tycker det är bra att den här webplatsen finns, vissa borde verkligen visa lite mer hänsyn.

  Dock är en del bilder överdrivna. Man kan ju inte klandra någon för att den inte sitter och pressat benen tätt ihop, tänk om man ska långt? Jag har själv kraftiga och ganska musklade lår, jag kan absolut inte ha benen tätt ihop utan att jag typ får blåmärken på lårens insida.

 8. Denna site är ett ypperligt bevis på hur påhittat, politiskt och onödigt genus”vetenskap” är. Genus-mafian stör sig på något, kopplar på tunnelseendet och hittar orsaken i det hemska patriarkala systemet. Håller man inte med så har man inte förstått.

  Ungefär som när arga killar hittar orsaken till alla problem i invandrare/invandringen.

  Inte någonstans finns en analys över att säten är anpassade efter en liten medelmänniska. Snittkillen är över 185cm och väger mer än 80kg. Snittfeministen, <170/60, kan fråga sina medsystrar, modell xxl, hur dom uppfattar kollektivtrafiken.

  Nu har ju iaf. donnan, som startade det hela, fått sina femton i rampljuset och kan hoppas på en fortsatt karriär där hon kan visa i cv'et hur hon lyckats avslöja ytterligare en maktstruktur. Och så undrar feminister varför dom inte får komma in i styrelserummen med sina utmärkta meriter ;-)

  • Haha. Var kommer förresten detta med maffian (eller mafian ovan) ifrån? Härstammar ev från “pk-maffian” men hur kom det att appliceras på en ideologi egentligen? Tycker att maffiaarbete iallafall måste, för att kunna klassificeras som sådant, innefatta mörka spännande rum, vapen med ljuddämpare & häftigt basig musik. Bara en tanke jag fick!

   Kul med antifeminister för övrigt! Eller inte kul egentligen, men lite skrattretande då & då.

 9. Hysteriskt rolig bildblogg och diskussion! Inte bara för att det är sant utan för att det ger en tankeställare – jag inser att många män nog verkligen känner sig ‘manliga’ eller attraktiva när dom breder ut sig…, jag har kommit på mig själv att göra massa mesiga pinsamma kroppssignaler som får mig att känna mig kvinnlig som att lägga benen i kors bara för att en snygg kille satte sig ner. Det är intressant hur djupt rotat genusrollerna är. För mig är inte en man manligare för att han vresar, visa det på andra sätt ibland tycker jag. Jag vet att jag har massa sätt att känna mig kvinnlig – nästa gång väljer jag nåt annat.

  Jag förstår upprördheten, det är ju lite pinigt att erkänna att man använder kroppsspråk för att framstå dom attraktiv. Dom kanske känner sig genomskådade?

 10. Carl Gustav Gilbert on said:

  My Swedish is not what it used to be, so my apoligies for keeping this in English.
  As I read through the site I thought of a perhaps more catchy name for the site.
  How about (and I was thinking of and excellent novel here) `Women who hates men` – obviously in Swedish, unless you guys want to attract a broader, more international audience off course.

  kind regards

 11. Nu har er sida uppmärksammats i Ekstrabladet.dk. http://ekstrabladet.dk/nationen/article1809035.ece

  • admin 2.0 on said:

   Tack (bättre sent än aldrig).
   I och med att vi i dagarna gjort om sidan så har jag passat på att kolla igenom kommentarerna såg då detta tips som jag nu lagt in i listan.

 12. Michael on said:

  Did you girls all enjoy taking so many pictures of men`s crotches? Did you ever consider that men might sit differently because they something between their legs that woman dont?

  I wont lie, in many countries around the world you are being depicted as intolerant men hating woman. You are depicted as making feminism look foolish.

  I think you you should learn tolerance. What you are doing now is a cross between stalking and fascism.

 13. I think women take up too much room in elevators, their boobs get in the way.

  I will now photograph, document and publicly publish all photographs of women’s boobs.

  It is because women’s boobs hate men.

 14. blablabla on said:

  Tillbaka till köket nu va?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

25,339 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>